USUWANIE SKUTKÓW NAWAŁNICY - POMOC WCIĄŻ POTRZEBNA

Utworzono: poniedziałek, 18, wrzesień 2017
  • pogda
W nawałnicy, która przeszła nad nasza diecezją w nocy z 11/12 sierpnia zginęła jedna osoba, zniszczonych całkowicie jest 80 domów, ponad 1.800 domów wymaga naprawy, a ponad 2.300 rodzin poniosło straty w gospodarstwach domowych (uszkodzone budynki gospodarcze, zniszczone lasy i uprawy). Trwa akcja udzielania pomocy i usuwania skutków kataklizmu.

Poza zbiórką pieniężną w parafiach diecezji pelplińskiej wspiera nas wiele osób indywidualnych, instytucji, parafie spoza diecezji oraz Caritas Polska i Caritas Diecezjalne  (otrzymaliśmy  dary z Łodzi, Lublina i Gliwic oraz wsparcie pieniężne od Caritas Siedleckiej, Diecezji Elbląskiej oraz wielu parafii Archidiecezji Gdańskiej). Obecnie poszkodowani najbardziej potrzebują materiałów budowlanych, fachowców (murarzy, dekarzy, elektryków i hydraulików) i firm, które mogą pomóc w odbudowie i remoncie domów. Jeśli mają Państwo jakieś pomysły, pytania, to prosimy o kontakt: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. 58 536 15 31

2011 USUWANIE SKUTKÓW NAWAŁNICY - POMOC WCIĄŻ POTRZEBNA. CARITAS DIECEZJI PELPLIŃSKIEJ