Festyn "Bądźmy Razem"

Utworzono: piątek, 19, maj 2017
  • FESTYN_2017
3 czerwca 2017 r. diecezjalna Caritas zaprasza dzieci wraz z rodzicami na Bulwar Nadwiślański w Tczewie na coroczny Festyn Rodzinny „Bądźmy Razem” organizowany z okazji Dnia Dziecka.

Organizatorami imprezy są Caritas Diecezji Pelplińskiej  i Gmina Miejska Tczew a partnerem strategicznym Jeronimo Martins - właściciel sieci Biedronka.

- Spotkajmy się w starogardzkim parku i na tczewskim bulwarze, by radośnie świętować Dzień Dziecka – zaprasza ks. Grzegorz Weis, dyrektor Caritas Diecezji Pelplińskiej. - Hasło przewodnie festynu to: „Bądźmy Razem”, więc bądźmy razem i w tej zabawie, w tej radości razem uwielbiajmy Boga za wszystko co nam daje.

Caritas we współpracy z Gminą Miejską Tczew, przygotowali wiele gier, zabaw i konkursów z nagrodami. Dodatkowo imprezie będzie towarzyszyło mnóstwo innych atrakcji jak występy estradowe i „miasteczko” z dmuchanymi zjeżdżalniami, pokazy strażackie. Uczestniczące w zabawie dzieci otrzymają paczki od sponsora strategicznego Caritas – Sieci „Biedronka”. W sumie dla najmłodszych sponsor przygotował osiem tysięcy paczek. Festyn w Tczewie rozpocznie się o godzinie 11.00 3 czerwca 2017 r.

2011 Festyn "Bądźmy Razem". CARITAS DIECEZJI PELPLIŃSKIEJ