Wielkanocny Dzień Skupienia Caritas

Utworzono: czwartek, 29, marzec 2018

• zmar
 Zmartwychwstał Dobry Pasterz, który oddał życie za swoje owce i umarł, aby nas zbawić. Alleluja".

(Mszał Rzymski, IV Niedziela Wielkanocna)

"Od poranka zmartwychwstania nowa wiosna nadziei przychodzi na świat; od tego dnia rozpoczyna się nasze zmartwychwstanie, gdyż Pascha nie jest jednym momentem w historii, ale początkiem nowego stanu: Jezus zmartwychwstał nie po to, aby pamięć o Nim pozostała żywa w sercach uczniów, ale dlatego, żeby On sam żył w nas i byśmy w Nim już teraz mogli kosztować radości życia wiecznego".

Benedykt XVI

Przekazujemy słowa radości, miłości i pokoju na ten szczególny dzień Zmartwychwstania,

Serdecznie zapraszamy 7 kwietnia 2018 na Wielkanocny Dzień Skupienia Caritas – rozpoczynamy o godz. 9.00 w kaplicy Collegium Marianum (Pelplin, al. Cystersów 2). W programie: omówienie spraw bieżących, finał konkursu Logo ze Skarbonki oraz Msza święta w Katedrze o godz. 11.00. Zakończenie spotkania około 13.00. Prosimy o zgłaszanie ilości osób, które wezmą udział w spotkaniu do 4 kwietnia 2018 do biura Caritas Diecezji tel. 58 536 15 31 lub e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

2011 Wielkanocny Dzień Skupienia Caritas. CARITAS DIECEZJI PELPLIŃSKIEJ