Wielkanocny Dzień Skupienia Caritas

Utworzono: czwartek, 13, kwiecień 2017

• zmar
 Przyjmijmy łaskę zmartwychwstania Chrystusa!

Pozwólmy, by odnowiło nas miłosierdzie Boga,

Pozwólmy, aby Jezus nas kochał,

Pozwólmy, by moc Jego miłości przemieniła także nasze życie.

I stańmy się narzędziami tego miłosierdzia

Papież Franciszek

W blasku poranka Wielkanocnego dzielimy się radosną nowiną: „Chrystus Zmartwychwstał! Prawdziwie powstał!”

Łącząc się duchowo we wspólnym przeżywaniu tych świętych Dni Paschalnych, dziękując za dar Eucharystii, za Miłość wyrażoną w „szaleństwie Krzyża”, spieszymy z wiarą ku porankowi Wielkiej Nocy.

Niech radość tego poranka budzi nową nadzieję i ufność oraz pomaga głosić miłosierdzie Boga poprzez naszą codzienną służbę potrzebującym.

Serdecznie zapraszamy 22 kwietnia 2017 na Wielkanocny Dzień Skupienia Caritas – rozpoczynamy o godz. 9.30 w kaplicy Collegium Marianum (Pelplin, al. Cystersów 2)W programie: Msza święta, omówienie spraw bieżących, finał konkursu Logo ze Skarbonki oraz poczęstunek. Zakończenie spotkania około 13.00. Prosimy o zgłaszanie ilości osób, które wezmą udział w spotkaniu do 20 kwietnia 2017 do biura Caritas Diecezji tel. 58 536 15 31 lub e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

2011 Wielkanocny Dzień Skupienia Caritas. CARITAS DIECEZJI PELPLIŃSKIEJ