POMOC OFIAROM NAWAŁNICY NADAL POTRZEBNA

• wichura
Przypominamy, że ofiary na rzecz poszkodowanych w nawałanicy, jaka miała miejsce minionego lata na ternenie naszej diecezji, można przekazywać na rachunek bankowy:

48 8342 0009 2000 1876 2000 0003

wpłaty prosimy przekazywać z dopiskiem „WICHURA”.

Warsztaty: "Zdrowe Odżywianie i Przeciwdziałanie Marnowaniu Żywności"

Bożepole  Caritas Diecezji Pelplińskiej zaprasza na Warsztaty w ramach Działań Towarzyszących POPŻ – podprogram 2017 beneficjentów Ośrodka Pomocy Społecznej w Bożympolu Wielkim  – korzystających z żywności z Podprogramu 2017 na warsztaty: „Zdrowego Odżywiania i Przeciwdziałania Marnowaniu Żywności” oraz „Kulinarne” które odbędą się 12.12.  2017 o godz. 16.00 w  PZC przy Parafii św. Piotra Apostoła w Bożympolu Wielkim ul Chmielecka 36.

Potrzebna winda dla czwórki rodzeństwa na wózkach!

• z2017
 Caritas zachęca do udziału w zbiórce środków finansowych na zamontowanie windy, która umożliwi rodzeństwu z Dziemian, choremu na rdzeniowy zanik mięśni usamodzielnienie się.

Czytaj więcej: Potrzebna winda dla czwórki rodzeństwa na wózkach!

ROZPAL CIEPŁO BOŻEGO NARODZENIA w domach poszkodowanych przez nawałnice

• wichura
 Wychodząc naprzeciw wciąż trudnej sytuacji materialnej w jakiej jeszcze znajduje się wielu poszkodowanych, Caritas Archidiecezji Wrocławskiej podjęła współpracę z Caritas Diecezji Pelplińskiej poprzez akcję „ROZPAL CIEPŁO BOŻEGO NARODZENIA w domach poszkodowanych przez nawałnice”. Celem tej akcji jest wsparcie osób potrzebujących poprzez zakup opału.

Czytaj więcej: ROZPAL CIEPŁO BOŻEGO NARODZENIA w domach poszkodowanych przez nawałnice

2011 Caritas Diecezji Pelplińskiej. CARITAS DIECEZJI PELPLIŃSKIEJ